Fotbolls VM 2018

Snart är det dags för Fotbolls VM igen. Spelplatsen 2018 är Ryssland. På 12 arenor i elva städer kan fans runt om i världen följa sommarens fotbollsfest. Sverige ska delta i turneringen för första gången sedan 2006. Förra gången blev det respass i åttondelsfinalen mot Tyskland. Nu väntar tyskarna redan i gruppspelet. Sverigetog sig nämligen förbi Holland i kvalet, besegrade Frankrike på Friends Arena och slog även ut Italien i play off.

Tufft för Sverige

I gruppen väntar Mexico, Sydkorea och Tyskland för blågult. Man kommer möta stjärnor som Heung Min-Son, Thomas Müller och “Chicarito” ställs mot Granqvist och laget. Tyskland är favoriter att ta hem hela turneringen. Laget ligger tvåa i medaljligan genom tiderna tillsammans med Italien och har nu chansen att komma ikapp Brasilien. Tyskarna har tagit medalj i fyra raka mästerskap och lyckas man en femte gång slår man ett rekord som förmodligen aldrig slås i framtiden.

Andra nationer utmanar Tyskland

Andra favoriter till guldet är Brasilien och Argentina. De har extremt stjärnspäckade trupper med Neymar och Lionel Messi som kommer leda sina landslag mot  framgångar. Ingen av världstjärnorna har vunnit VM men vill göra så 2018. Från Europa bör man hålla ett  öga på Frankrike och Spanien. Båda lagen har flera världstjärnor. Spanien har en av världens bästa målvakter, David De Gea, Frankrike leds av Paul Pogba från Man United.